GASTRONOMICZNA


  • nauka przygotowania różnego typu prostych potraw (zup, przetworów domowych, surówek i sałatek, ciast, deserów),
  • nauka posługiwania się urządzeniami i przyrządami stanowiącymi wyposażenie kuchni (czajnikiem elektrycznym, zmywarką do naczyń, kuchnią gazowo-elektryczną, maszynką do mielenia mięsa i innymi stanowiącymi wyposażenie pracowni),
  • nabywanie umiejętności w czynnościach praktycznych, związanych z przygotowywaniem podstawowych posiłków,
  • wdrażanie w zasady higienicznego przygotowywania i przechowywania żywności,
  • nauka i podtrzymywanie umiejętności właściwego posługiwania się sztućcami,
  • poznawanie zdrowych sposobów odżywiania zależnie od pory roku,
  • przyswojenie umiejętności stosownego nakrycia i przystrojenia stołu zależnie od okoliczności,
  • wdrażanie do segregacji odpadów,
  • ćwiczenie sprawności manualnej przez toczenie, ugniatanie, lepienie masy solnej.
 
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem